Παραλίες

Παραλία της Μεγάλης Άμμου – Πως πάω

Απέχει 8’ από το Stone Villa 1869 και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού.  Εκτείνεται σχεδόν σε 2 χιλ.  και τελειώνει στην άκρη της παραλίας του Βασιλιά. Στην παραλία της Μεγάλης Άμμου, μπορείτε να απολαύσετε τα καθαρά νερά της, μπορείτε να φάτε στις πολύ όμορφες ταβέρνες της και τα γραφικά ουζερί.


Άλλες υπέροχες παραλίες

Η Σκιάθος φημίζεται για τις όμορφες και καθαρές παραλίες της παγκοσμίως. Έχει πάνω από 79 παραλίες που ξεχωρίζουν για τα καταγάλανα νερά και τα καταπράσινα τοπία. Η κάθε μια έχει τη δική της χάρη και ομορφιά με αποτέλεσμα να καλύπτει όλα τις προτιμήσεις των παραθεριστών που την επισκέπτονται. Οι περισσότερες παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο και κάποιες παραμένουν κρυμμένες από τον πολύ κόσμο. Η αφετηρία της τοπικής συγκοινωνίας είναι στη χώρα του νησιού, διανύοντας 24 στάσεις, μέχρι και τη πιο φημισμένη παραλία των Κουκουναριών, που είναι ο τερματικός σταθμός. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια είναι σχεδόν κάθε 10 λεπτά. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και ταβέρνες. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για το γύρο του νησιού, αλλά και η επίσκεψη στα μικρά νησάκια, όπως το μεγάλο και το μικρό Τσουγκριά, με μικρά σκάφη, που αναχωρούν από το λιμάνι της Σκιάθου.

Λαλάρια

Ίσως είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, καθώς έχει την μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση. Το όνομά της προέρχεται από τα στρογγυλά λευκά της βότσαλα, που οι ντόπιοι τα αποκαλούν λαλάρια. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης με τα καραβάκια που κάνουν καθημερινές εκδρομές.

Βρωμόλιμνος

Μην σας ξεγελάει το όνομα. Ούτε βρώμικη, ούτε με λιμνάζοντα νερά είναι. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία, μεγάλης έκτασης, κατακλεισμένη από πράσινο, θάλασσα εκπληκτική και καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Με την τοπική συγκοινωνία στη στάση Βρομόλιμνος η παραλία απέχει περίπου 15 λεπτα περπάτημα.

Κουκουναριές

Η παραλία που συνδέεται αυτόματα με το νησί Σκιάθος. Η έκταση της παραλίας, είναι πάνω από 1 χλμ, με πολλά beach bars, εστιατόρια και πεύκα. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με Ι.Χ. είτε με την τοπική συγκοινωνία (τερματικός σταθμός).

Μπανάνα

Μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Έχει χωριστεί στη Μεγάλη Μπανάνα για τον πολύ κόσμο και στη Μικρή Μπανάνα (παραλία γυμνιστών). Και εδώ δε θα μπορούσε να απουσιάζει η άφθονη και καταπράσινη βλάστηση, η καθαρή θάλασσα καθώς και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που αξίζει να δει κανείς. Βρίσκεται κοντά στις Κουκουναριές, σε απόσταση περίπου 10-15 λεπτά περπατώντας, διασχίζοντας χωματόδρομο.

Αγία Ελένη

Είναι και αυτή μια από τις πολύ όμορφες παραλίες της Σκιάθου, για όσους θέλουν περισσότερη ησυχία από την γειτονική Μπανάνα , και ο δυτικός προσανατολισμός προσφέρει μαγευτικά ηλιοβασιλέματα καθώς ο ήλιος δύει πίσω από το γειτονικό Πήλιο. Λίγο πριν τις Κουκουναριές θα δείτε την ταμπέλα και τον παράδρομο που οδηγούν στην Αγία Ελένη.

Κρυφή Άμμος

Η παραλία που συνδέεται αυτόματα με το νησί Σκιάθος. Η έκταση της παραλίας, είναι πάνω από 1 χλμ, με πολλά beach bars, εστιατόρια και πεύκα. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με Ι.Χ. είτε με την τοπική συγκοινωνία (τερματικός σταθμός).
Facebook Twitter Google+ Pinterest
×
×

Log in

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from Villa Belluci and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time